Hyundai Elantra N: scherp gesneden

Hyundai’s N-divisie heeft honger. De gespierde Kona N is nog piepjong, maar de sportieve tak van Hyundai kijkt al uit naar het volgende N-model. Die nieuwe N-knaller is nu eens geen hatchback of cross-over, maar een échte sedan.

Hyundai’s N-gamma omvat in Europa de i30 N, de i30 N Fastback, de i20 N en sinds kort ook de Kona N. Buiten Europa levert Hyundai ook een N-versie van de eigenwijze Kona, een lolbroek die niet het enige N-model blijft dat niet naar Europa komt. Hyundai’s N-tak heeft namelijk al even de Elantra N in ontwikkeling, een gespierde versie van de in Nederland niet geleverde Elantra.
Eerste generatie Hyundai Lantra
De Elantra die de N-behandeling ondergaat is een verre nazaat van de auto die vanaf begin jaren negentig in Nederland als Lantra werd verkocht. Ook diens veel rondere opvolger ging als Lantra door het leven, diens opvolger zou vervolgens ook in Europa Elantra gaan heten. Na die generatie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *