Volvo: Giga-accufabriek in 2026 operationeel

Volvo is voornemens om samen met de Zweedse batterijfabrikant Northvolt een gigantische accufabriek in Europa te gaan bouwen. In 2026 moet de aangekondigde batterijfabriek zijn poorten openen.

Volvo zegt samen met de Zweedse accuproducent Northvolt een joint-venture op poten te willen zetten. Dat samenwerkingsverband, waar beide bedrijven 50 procent van de aandelen en dus touwtjes in handen krijgen, wil volgend jaar een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor accutechniek openen in Zweden. In 2026 moet het samenwerkingsverband in Europa een grote fabriek in werking stellen die accu’s gaat bouwen. De beoogde jaarlijkse productiecapaciteit van die fabriek moet zo’n 50 gigawattuur (GWh) groot zijn. Het duurt nog even voordat die fabriek er staat. Volvo kondigt alvast aan dat het vanaf 2024 jaarlijks nog voor 15 GWh aan batterijcellen afneemt van Northvolt.
Volgens Volvo wil het met …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *