Porsche start joint-venture voor accuproductie

Porsche stampt samen met accuproducent Customcells een joint-venture uit de grond die nieuwe ‘high performance’-accu’s gaat produceren. Porsche zegt niet hoeveel het in de joint-venture investeert, maar meldt wel dat het bedrag minimaal ‘twee cijfers’ groot is.

Porsche en Customcells stampen een samenwerkingsverband uit de grond dat luistert naar de naam Cellforce Group GmbH. Cellforce is een hagelnieuwe joint-venture waar Porsche uiteindelijk bijna 84 procent van de aandelen in handen heeft.
Cellforce gaat volgens Porsche speciale high-performance accu’s produceren. Het bedrijf wil jaarlijks minimaal 1.000 van dergelijke pakketten bouwen. De nieuwe accu’s hebben een anode van silicium en een grotere energiedichtheid en minder interne weerstand dan gebruikelijke exemplaren. Dat betekent dus: pakketten met meer kWh’s, of kleinere pakketten met eenzelfde capaciteit als huidige grotere exemplaren. Ook moeten de te produceren accu’s bestand zijn tegen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *