Test: BMW iX3

Vaak zie je dat merken eerst een bestaand model elektrificeren, eventueel met plug-in hybride-techniek, om vervolgens een volledig elektrische auto te ontwikkelen. BMW gaat tegen de stroom in en komt jaren na de i3 met de iX3, de elektrische versie van een al bestaande SUV.

Het is 2013 als BMW de i3 aan de wereld voorstelt. De eerste volledig elektrische productieauto van de Duitsers is om diverse redenen een bijzondere verschijning. De auto zit van top tot wielnaaf vol met exotische materialen en de vormgeving staat mijlenver bij de conventioneel gemotoriseerde BMW’s vandaan. Het heeft er alle schijn van dat BMW het i-label bijna als een apart merk wil lanceren en dat meteen serieus aanpakt. En dan wordt het stil op het elektrische front. Terwijl andere merken opeens wel tempo beginnen te maken, richt BMW zich opeens op plug-in versies van bestaande modellen. Het volledig elektrische vervolg komt pas nu, in de vorm van de iX3, in alles zo’n beetje het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *