Verzekeraars: ‘Bevorder gebruik van actieve rijhulpsystemen’

De meeste rijhulpsystemen hebben een positief effect op de verkeersveiligheid. Die conclusie trekt het Verbond van Verzekeraars aan de hand van een onderzoek dat zijn eigen data-analysecentrum naar verkeersongelukken heeft gedaan. Volgens de verzekeraars verkleinen bepaalde systemen de kans op ongelukken zelfs met ruim twee derde. De RAI Vereniging pleit naar aanleiding van dit onderzoek voor een stimulans op de aanschaf van moderne rijhulpsystemen.

Onderzoekers van het Data Analytics Centre van het Verbond van Verzekeraars keken onder andere naar bijna 950.000 verkeersongelukken waarbij twee bestuurders betrokken waren. De oorzaak van het ongeluk en andere relevante data combineerden ze met gegevens over de aanwezige rijhulpsystemen in de betrokken auto’s. De onderzoekers concluderen dat actieve Lane Keeping Assist het effectiefste systeem is om een ongeluk mee te voorkomen. Het Verbond van Verzekeraars stelt dat de kans op een ongeluk drie keer zo groot is wanneer je dit systeem niet gebruikt.
Ook Rear Collision Warning, het systeem dat waarschuwt voor een botsing door achteropkomend verkeer, is volgens de koepelorganisatie belangrijk …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *