Porsche Cayenne Coupé zet nieuw ringrecord neer

Porsche heeft een nieuw record op de Nürburgring in handen. Testcoureur Lars Kern reed het beruchte rondje in 7 minuten en 38 seconden met de nieuwe topversie van de Cayenne Coupé. Met die tijd is de Cayenne de snelste SUV op het circuit.

Om precies te zijn reed Kern in een tijd van 7:38,925 over de 20,8 kilometer lange Nordschleife. Om de coureur te beschermen was de Cayenne Coupé uitgerust met een rolkooi en een racestoel, afgezien daarvan bevestigde een notaris dat de record-SUV dezelfde specificaties had als het productiemodel. Porsche meldt dat het gaat om een ‘nieuw performancemodel’, maar hangt daar nog geen label aan. Eerder kwam de nieuwe topversie van de Cayenne Coupé al even voorbij. Gedetailleerde specificaties geeft Stuttgart nog niet vrij, maar de nieuwe variant wordt naar verwachting de sterkste niet-hybride …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *