Autoverkoop EU groeit, maar nog niet op oud niveau

De verkoop van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie ligt ook in mei ver boven het niveau van dezelfde maand een jaar eerder. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA was op jaarbasis sprake van een verkoopplus van dik 53 procent.

In mei dit jaar werden bijna 892.000 nieuwe auto’s op kenteken gezet in de EU. De vergelijking met mei vorig jaar gaat echter mank vanwege de vele coronamaatregelen die toen golden die de verkoop van auto’s in de weg zaten. Zo waren showrooms dicht en kozen consumenten ervoor, vanwege de onzekere situatie, grote aankopen uit te stellen. Dat de crisis nog altijd impact heeft op de verkopen, wordt duidelijk als je de cijfers over dit jaar vergelijkt met mei 2019. Twee jaar geleden werden 1,2 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht binnen de EU, dik 34 procent meer dan dit jaar.
In de eerste vijf maanden van het jaar steeg het aantal verkopen op jaarbasis met bijna 30 procent. Echter, ook hier …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *