Audi en Volvo staken Belgische productie om chiptekort

Zowel Audi als Volvo leggen hun autoproductie in België tijdelijk stil. De oorzaak is het wereldwijde chiptekort, dat onder meer de auto-industrie hard raakt. 

Audi en Volvo hebben in België te kampen met productieverstoringen door het wereldwijde chiptekort in de auto-industrie. Bij de fabriek van Audi in Brussel ligt de productie donderdag en vrijdag stil en bij de fabriek van het Zweedse Volvo in Gent ligt die volgende week plat. Een woordvoerder van Audi in Brussel gaat ervan uit dat het aanbod aan chips de komende maanden onzeker blijft en dat verdere productie-aanpassingen dus niet uitgesloten kunnen worden. “Maar het lijkt erop dat het dieptepunt van de crisis bereikt is,” zegt hij. “We verwachten verbetering in de tweede helft van het jaar.”
Volgens de Europese brancheorganisatie voor autotoeleveranciers (CLEPA) hebben de chiptekorten …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *