Test: Fiat 500e

Fiat heeft lang op zich laten wachten als het gaat om elektrisch rijden, maar de gloednieuwe Fiat 500 komt er enkel als EV en blijkt meteen een forse verbetering ten opzichte van de benzinevariant die hij opvolgt.

Het FCA-concern is tegenwoordig onderdeel van de PSA-groep onder de nieuwe, gezamenlijke naam Stellantis, maar op de valreep brachten de Italianen nog net even hun eerste volwaardige EV op de markt: een auto die Fiat helemaal zelfstandig heeft ontwikkeld op een eigen, gloednieuw platform. Het betreft de nieuwe Fiat 500. Het is nog maar de derde generatie met deze naam, waarvan generatie twee het extreem lang heeft volgehouden. Sterker nog, met mild hybride aandrijflijnen blijft die auto gewoon te koop, want elektrisch rijden is nog lang niet overal een serieuze optie. Maar de ‘New 500’ is volledig elektrisch en daarmee concurreert hij met nieuwe concerngenoten als de elektrische Peugeot 208 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *