‘Hyundai heeft al in 2025 vliegende taxi’

Hyundai zet vaart achter z’n vliegende ‘auto’-plannen. Al in 2025 moet het mogelijk zijn om in een vliegende taxi van de Koreaanse autobouwer te stappen. General Motors is ook bezig, maar neemt volgens dezelfde berichten tot 2030 de tijd.

Hyundai richtte al in 2019 een aparte divisie op voor de ontwikkeling van wat we maar even vliegende auto’s zullen noemen. Het ultieme toekomstbeeld uit stripverhalen is volgens de Koreanen minder ver weg dan je denkt.
Eerder noemde Hyundai nog 2028 als startjaar, nu valt dat mogelijk al drie jaar eerder. Tegenover Reuters verklaart COO Jose Munoz dat het al in 2025 ‘en misschien nog eerder’ mogelijk moet zijn om in een door Hyundai gebouwde vliegende taxi te stappen, te beginnen op Amerikaanse vliegvelden.
Denk bij deze vliegende auto’s overigens niet aan een auto die ook kan vliegen, zoals …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *