‘Komst Mini Rocketman op de helling’ – Terugblik

Het is niet uitzonderlijk, maar zeker niet gebruikelijk dat een conceptauto pas na ruim tien jaar een productievervolg krijgt. Dat lijkt met de Mini Rocketman in zekere zin te gebeuren, ook al meldden we vandaag exact tien jaar geleden dat er weinig hoop leek.

Mini presenteerde begin 2011 in Genève de Rocketman Concept. Een guitig studiemodel met afmetingen die een heel stuk dichter in de buurt van de originele Mini kwamen dan het geval was bij de moderne Mini Cooper. De Rocketman werd dan ook positief ontvangen en kon bijvoorbeeld een interessante tegenspeler van de Fiat 500 worden. Vandaag precies 10 jaar geleden was er echter teleurstellend nieuws: Mini leek niet van plan de auto in productie te nemen.
De verklaring van toen was helder: “Het wordt moeilijk om …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *