Helpers Carlos Ghosn bekennen schuld

Twee Amerikanen die automagnaat Carlos Ghosn hielpen bij zijn wonderbaarlijke ontsnapping uit Japan hebben daarvoor schuld bekend.

De Verenigde Staten leverden het duo in maart uit aan Japan. Ze zitten in dezelfde gevangenis als waar Ghosn eerder werd vastgehouden. Ze kunnen tot drie jaar cel krijgen. Volgens de aanklagers hebben de twee 1,3 miljoen dollar gekregen voor hun hulp bij de ontsnapping.
Ghosn moest zijn arrestatie in Japan in 2018 moest hij aftreden bij de autofabrikanten waar hij de scepter zwaaide, binnen de Renault-Nissan-alliantie. In december 2019 slaagde hij er vervolgens in te vluchten uit Japan, waar hij in huisarrest zat. Hij omzeilde de bewaking bij zijn huis en vloog met een privévliegtuig naar Istanbul, waarbij hij zich zou hebben verstopt in een kist voor geluidsapparatuur. Vanuit Turkije vloog …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *