Opel Corsa-e Rally, rally rijden op stroom

Kun je een lange traditie in de rallysport verenigen met een merkstrategie die binnen een jaar of drie moet leiden tot een geëlektrificeerde versie van elk model? Wel als het aan Opel ligt. Maak kennis met de volledig elektrische Corsa-e Rally, die deze maand zijn debuut maakt op de Duitse rallypaden en dankzij 300 kilogram accugewicht opvallend lekker stuurt.

Ik moet diep in mijn geheugen graven om het déjà vu-gevoel te verklaren. Waarvan herken ik toch die met gras overgroeide hangars? Dan besef ik dat ik eerder op deze voormalige militaire vliegbasis ben geweest; 20 jaar geleden, om precies te zijn. In de vroege zomer van 2001 was ik hier eveneens op uitnodiging van Opel, als een van de weinige gelukkigen die de waanzinnige Astra X-Treme mochten beproeven. Zoals de liefhebber zich zal herinneren, was die 444 pk sterke, van koolstof geconstrueerde über-Astra rechtstreeks afgeleid van Opels DTM-kanon van weleer, en met minimale aanpassingen straatlegaal gemaakt. Het was een tamelijk gekunstelde poging om de sportieve activiteiten te koppelen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *