‘Overcapaciteit dreigt voor Europese accufabrieken’

Verschillende bedrijven en autofabrikanten zijn volop bezig met de bouw van nieuwe accufabrieken in Europa. Volgens de Europese milieulobbyclub Transport & Environment (T&E) dreigt er straks echter overproductie te ontstaan als de emissienormen niet aangescherpt worden. Daarom roept men op tot strengere maatregelen.

Uit onderzoek van T&E blijkt dat in Europa 38 accufabrieken komen te staan met een totale investeringswaarde van bijna €40 miljard. Gezamenlijk moeten die fabrieken uiteindelijk goed gaan zijn voor een productiecapaciteit van meer 1.000 gWh per jaar in 2030. Volgens T&E stijgt de vraag naar accu’s onder de huidige regelgeving naar 485 gWh in datzelfde jaar, ruim minder dan de helft van de productiecapaciteit. T&E meent dat de accu-industrie succesvol reageert op de ambities van elektrische mobiliteit in Europa, maar het uitblijven van strengere regels zal ertoe leiden dat de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *