Mini (2021) – Facelift Friday

De modellen aan het hart van het Mini-gamma kregen begin dit jaar een voor Mini-begrippen vrij uitgebreide facelift. Inmiddels hebben we dan ook tijd gehad om aan het resultaat te wennen, als dat tenminste überhaupt lukt.

De Mini van de F56-generatie verscheen in 2013 en kreeg niet alleen gezelschap van een cabriolet, maar voor het eerst ook van een vijfdeursvariant. Veranderende (voetgangers-)veiligheidseisen en de noodzaak om te blijven vernieuwen bezorgden deze derde interpretatie van het aloude Mini-concept vanaf het begin wat vijanden, al zijn de meeste omstanders inmiddels wel gewend aan het wat hogere front met de ver naar voren uitstekende grille.
In 2018 werd deze modelfamilie voor het eerst tegen het licht gehouden en verschenen nieuw ingedeelde koplampen en de typische ‘Union Jack’-achterlichtunits. Deze auto is voor vandaag echter het vertrekpunt, want een echt serieuze facelift volgde pas dit …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *