Lamborghini kiest voor de trein

Ook Lamborghini gaat op de groene toer. Zijn de modellen vanaf nu dan elektrisch? Gaat de V12 bij het grofvuil? Welnee: de carrosserie van de Urus wordt voortaan per trein naar Italië vervoerd.

“Automobili Lamborghini announces a further initiative that strengthens its path toward an ever greener and more eco-friendly future.” Juist, want bij ‘groen’ moeten wij ook altijd meteen denken aan die fabrikant die z’n geld verdient met een supercar met een V10, een supercar met een V12 en een niet onaanzienlijke SUV met een V8.
Hoe dan ook: Lamborghini doelt op het productieproces van laatstgenoemde, dat wel degelijk een stukje schoner wordt. Dat zit zo. Het koetswerk van de Lamborghini Urus wordt gebouwd in het Duitse Zwickau, terwjil de auto zelf in elkaar wordt geschroefd in Lamborghini’s thuishaven Sant’Agata Bolognese.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *