China: eerste daling autoverkopen in 13 maanden

In China zijn in mei 3 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee noteert het land de eerste verkoopdaling in meer dan een jaar.

Met de daling werden er alsnog 2,13 miljoen auto’s verkocht op ’s werelds grootste afzetmarkt voor auto’s, meldt Reuters. Over de periode januari t/m mei is er logischerwijs nog wel reden voor blijdschap, want daar noteerde men een stijging van maar liefst 36 procent.
Het ‘probleem’ heeft volgens experts meer te maken met productie dan met vraag. Als oorzaak wordt uiteraard het chiptekort genoemd, maar ook in het algemeen de stijgende prijzen van de benodigde grondstoffen. De China Association of Automobile Manufacturers (CAAM) blijft wel positief en voorziet voor heel 2021 een groei van 6,5 procent.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *