Audi Sport: “Alle RS-modellen in 2030 geëlektrificeerd”

Ook Audi Sport gaat in toenemende mate aan de stekker. De RS e-tron GT is voorlopig de enige sportieveling van Audi die je kunt opladen, maar daar komt in de nabije toekomst verandering in. Aan het eind van het decennium beschikt ieder model van Audi Sport over een laadpoort.

De elektrificatie van Audi Sport zal stap voor stap verlopen. In 2024 verwacht Audi Sport dat de helft van alle performancemodellen een gedeeltelijk of volledig elektrische aandrijflijn heeft. Daarbij zet men in op zowel volledig elektrische als plug-in hybride modellen. Uiteindelijk gaat dat percentage langzaam maar zeker omhoog: in 2026 moet 80 procent van het aanbod geëlektrificeerd zijn en in 2030 zijn er zelfs geen snelle Audi’s meer zonder stekker leverbaar. Sebastian Grams, algemeen directeur van Audi Sport, sluit de verbrandingsmotor echter niet uit. De plug-in hybride vervult de komende jaren dus nog een belangrijke rol.
Momenteel is de RS E-tron GT het enige RS-model met een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *