Alpina XD3 en XD4 vernieuwd

De vernieuwde BMW X3 en X4 zijn nog amper van de band gerold of Alpina komt al met een eigen interpretatie op de SUV’s. Dit zijn de XD3 en XD4, twee dieselbeulen om rekening mee te houden.

BMW levert de X3 en X4 desgewenst als M40d, een zescilinder diesel met 340 pk en 700 Nm. Alpina biedt soelaas voor het geval dat niet voldoende is. De vernieuwde XD3 en XD4 hebben namelijk eenzelfde soort krachtcentrale onder de kap, maar dan met 394 pk en 800 Nm koppel. Ten opzichte van de pre-facelift is dat een vermogenstoename van 34 pk en 30 Nm koppel. Daarmee knallen beide SUV’s naar de 100 km/h in 4,6 seconden. De XD3 dendert door tot een topsnelheid van 267 km/h, de XD4 wint het wedstrijdje verplassen nipt met 268 km/h. Daar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *