Abt bouwt speciale RS6 als eerbetoon aan oprichter

Tuner Abt Sportsline viert feest: dit jaar is het 125 jaar geleden dat Johann Abt zijn smederij oprichtte. Ter ere daarvan introduceert Abt de Audi RS6 Johann Abt Signature Edition. Die krijgt niet alleen de nodige uiterlijke upgrades mee, maar ook een bak extra vermogen.

Abt heeft duidelijk werk gemaakt van de Johann Abt Signature Edition. Om te beginnen blijft de auto een zeldzaamheid, want Abt bouwt slechts 64 exemplaren. Tijdens het productieproces werkt er slechts één monteur met de hand aan iedere auto. Per maand bouwt Abt zes exemplaren. De Signature Edition is de opvolger van de RS6 R, die 740 pk en 920 Nm op alle vier de wielen losliet. Daar gooit Abt nu met 800 pk en 980 Nm nog een schepje bovenop. Dat zorgt voor spetterende cijfers: 0-100 km/h is afgeraffeld in 2,9 seconden, in 9,8 seconden staat 200 km/h op de teller en de aangepaste RS6 dendert door tot 330 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *