Op occasionjacht in 1991 – Uit de Oude Doos

De zoektocht naar een occasion die aan de wensen en het budget voldoet is tegenwoordig misschien wat makkelijker dan 30 jaar geleden. Op internet kun je immers alvast door het aanbod speuren, in 1991 liet je je nog wat meer verrassen door wat er bij de lokale dealers op het terrein stond. Zo gingen we destijds een aantal bedrijven langs om eens te kijken wat er te halen viel.

Gewapend met zijn Datsun Stanza (wie kent ‘m nog?) met 140.000 kilometer op de teller ging voormalig AutoWeek-redacteur Luc Vranken op zoek naar een occasion. Het moest een auto worden die ongeveer dezelfde eigenschappen had, maar dan wat nieuwer. Een niet al te grote sedan dus, het liefst wat zuiniger dan de Stanza en ook graag met een vijfbak.
Op de eerste twee adressen ging er al een streep door die laatste wens, want eerst kwam een Renault 9 1.4 op zijn pad en daarna een Volkswagen Jetta 1.3, allebei met een vierbak. Het prijsverschil was aanzienlijk, de Renault was met een vraagprijs van 13.400 gulden een dikke 4.000 gulden goedkoper dan de Volkswagen en bovendien werd er bij de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *