Lordstown Motors heeft te weinig geld voor productiestart

Lordstown Motors heeft een probleem. De start-up meldt in een rapport aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC dat het niet voldoende geld heeft om de productie op te starten. Dat roept uiteraard vragen op over de levensvatbaarheid van het bedrijf, zeker nu grote merken als Ford en Chevrolet met elektrische pick-ups komen.

In het rapport dat Lordstown Motors heeft ingediend bij de SEC staat ‘de huidige financiële situatie niet toereikend is om productie op grote schaal te financiëren’, zo citeert Carscoops.com. Het bedrijf maakt zich duidelijk zorgen, want volgens Lordstown zorgt deze situatie ervoor dat er ‘substantiële twijfel rijst’ of het bedrijf nog door kan gaan. Het management overweegt momenteel alternatieve vormen van financiering. Eind vorig jaar ging het bedrijf naar de beurs om geld op te halen voor de productiestart van de Endurance. Het plan was om de pick-up vanaf de tweede helft van dit jaar te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *