GM levert pick-ups tijdelijk zonder start-stop

General Motors ziet zichzelf vanwege het chiptekort genoodzaakt om het start-stopsysteem niet meer aan te bieden op enkele van zijn bestverkochte pick-ups. Met deze stap hoopt GM kostbare microchips te kunnen besparen om zo de productie op peil te houden.

Een start-stopsysteem bespaart je eigenlijk maar een minimale hoeveelheid brandstof. Zeker bij een groot gevaarte als een fullsize pick-up is het systeem eigenlijk lachwekkend, al helemaal als er een dikke V8 onder de kap ligt. De kans is dan ook klein dat klanten wakker liggen van het weglaten van het start-stopsysteem. Volgens de website GM Authority gaat het om de Chevrolet Silverado 1500 en de GMC Sierra 1500. De Sierra is in feite de evenknie van de Silverado. De uitvoeringen met de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *