VS willen meer zekerheid bij metalen voor elektrische auto’s

De Amerikaanse regering wil meer zekerheid hebben bij de levering van grondstoffen voor de accu’s van elektrische auto’s. Nu is China nog een van de belangrijkste leveranciers van die grondstoffen voor deze EV’s. Het Witte Huis wil die afhankelijkheid verminderen en bijvoorbeeld meer inzetten op binnenlandse productie.

Het gaat bijvoorbeeld om grondstoffen als lithium, koper, kobalt, vanadium en mangaan. Het Witte Huis liet weten dat moet worden samengewerkt met bondgenoten om de leveringen van dergelijke grondstoffen veilig te stellen. De Verenigde Staten gaan meer financiering beschikbaar stellen voor internationale investeringen in projecten voor het delven van de grondstoffen. Ook wordt meer werk gemaakt van het recyclen van oude batterijen.
Verder gaat de regering van president Joe Biden kijken hoe de binnenlandse productie kan worden opgevoerd. Mijnbouwers hebben in de VS te maken met strenge regels en weerstand van milieugroeperingen, waardoor nieuwe projecten moeilijk opgestart kunnen worden.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *