Bosch opent chipfabriek temidden van chiptekort

Een klein lichtpuntje voor de vele autofabrikanten die worden geteisterd door chiptekorten: toeleverancier Bosch heeft in Dresden een gigantische chipfabriek geopend.

Met de nieuwe Duitse fabriek is een investering van maar liefst 1 miljard euro gemoeid, de grootste ooit voor het 130 jaar oude Bosch. In eerste instantie worden er chips gemaakt voor in het elektrische gereedschap van Bosch, maar vanaf september worden er ook microchips gemaakt voor de auto-industrie. Dat is drie maanden eerder dan aanvankelijk werd voorspeld.
Bosch benoemt daarbij een interessant weetje: chips voor de auto-industrie zijn volgens de fabrikant het hoogst haalbare op dit gebied. Dat komt volgens de Duitsers doordat ze in auto’s worden blootgesteld aan grote temperatuurwisselingen en een leven vol trillingen, wat bij andere toepassingen veel minder het geval is.
Hoewel Bosch …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *