‘Apple praat met acculeveranciers voor elektrische auto’

De vermeende elektrische auto waar Apple aan zou werken, is momenteel een van de grote mysteries van autoland. Vandaag duiken nieuwe geruchten op over Apple en zijn auto-avontuur. Apple zou onder meer met de Chinese bedrijven CATL en BYD om de tafel hebben gezeten over de levering van accu’s voor een elektrische auto van de techreus. Dat blijkt uit berichtgeving van Reuters.

Volgens de bronnen waar Reuters zich op baseert zijn de gesprekken nog in een vroeg stadium en staat nog niet vast dat Apple daadwerkelijk met CATL of BYD in zee gaat. Apple zou als voorwaarde voor een deal willen dat de batterijfabrieken voor zijn elektrische auto in de Verenigde Staten worden gebouwd. CATL, dat onder meer batterijen levert aan Tesla, zou terughoudend zijn om een Amerikaanse fabriek te bouwen vanwege de politieke spanningen tussen Washington en Peking en zorgen over kosten.
Volgens de geruchten wil Apple zijn elektrische auto in 2024 op de markt brengen. De ‘Apple …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *