Tesla blaast Model S Plaid+ af

Opmerkelijk nieuws vanuit het kamp van Tesla. Topman Elon Musk maakt in een tweet kenbaar dat de Model S Plaid+ niet meer op de markt komt. Volgens hem zou dat niet nodig zijn omdat de Plaid ‘al zo goed is’.

De Model S Plaid+ had de bakens in de EV-wereld flink moeten verzetten. Tesla beloofde een vermogen van boven de 1.100 pk, een actieradius van 837 kilometer en een sprinttijd naar de 100 km/h in ‘minder dan 2,1 seconden’. Afgezien van de specifieke actieradius werden de cijfers echter nooit concreet. Musk zegt op Twitter dat de Plaid+ overbodig is geworden omdat de Plaid al goed genoeg zou zijn. Verder noemt hij geen reden voor het afblazen van het absolute topmodel. Het lijkt erop dat lang niet iedereen het met hem eens is, want enkele Twitteraars reageren dat ze hun order voor de nieuwe Model S maar hebben ingetrokken.
Tesla Model S
In de Nederlandse orderboeken had de Plaid+ een

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *