Daimler gaat voor groei in China

Mercedes-Benz is voornemens zijn productiecapaciteit in China fors te verhogen. In twee van de Mercedes-fabrieken moet de capaciteit met 45 procent verhoogd worden, onder meer door het aantal ploegendiensten en de werkdagen zelf uit te breiden.

Daimler heeft in China een joint-venture met de Chinese fabrikant BAIC Motor. Dat samenwerkingsverband, waarvan Daimler 49 procent van de aandelen in handen heeft, verkocht in China vorig jaar zo’n 611.000 nieuwe auto’s. Die stijging van acht procent ten opzichte van de 567.000 nieuwe auto’s die BBAC een jaar eerder in China verkocht, smaakt naar meer. Volgens Chinese media is Daimler voornemens om de capaciteit in twee van zijn Chinese fabrieken met 45 procent te vergroten.
De extra productiecapaciteit moet onder meer behaald worden door het aantal werkdagen in de twee fabrieken te verhogen tot 312 dagen. Momenteel zijn dat er voor de twee fabrieken 250 en 290 per jaar. In een van de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *