De 7 coupé-cabriolets die voor een frisse wind zorgden

Ze kwamen, wonnen onze harten en verdwenen weer als sneeuw voor de zon, coupé-cabriolets. De zomer staat voor de deur en dat is een mooie aanleiding om nog eens terug te blikken op zeven spraakmakende CC’s.

Een hoog gewicht, veel ruimteverlies, traag, soms storingsgevoelig en vaak netvlies-teisterende compromissen aan esthetische normen en waarden: het waren makken die de coupé-cabriolet uiteindelijk de nek om zouden draaien. De materialen en technieken voor stoffen cabriodaken werden zoveel beter dat de CC amper nog bestaansrecht had en op enkele buitenbeentjes na (Mazda RF, Ferrari’s 488, F8 Spider en Portofino, McLarens 600LT en 720S Spider) is de CC-rage verleden tijd. Natuurlijk zijn we de Renault Mégane CC, Lexus SC 430, Mitsubishi Colt CZC en vele andere niet vergeten, maar dit zijn er zeven die sowieso boven het maaiveld uit staken, zelfs met het dak eraf. Peugeot 402 Eclipse
De …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *