Reliant Scimitar GTE (1974) – In het Wild

Ze zijn zeldzaam, maar de kans dat je wel eens een Reliant Scimitar bent tegengekomen in het wild is groot. Dan was het mogelijk wel een wat ‘jonger’ exemplaar dan deze, want zo zie je ze echt niet vaak meer.

Reliant zal bij aardig wat mensen in eerste instantie geassocieerd worden met de bekende Robin, de driewieler die in de loop der jaren vooral behoorlijk bespot is. Het Britse merk maakte echter ook veel beter op het netvlies liggende auto’s, waarvan de Scimitar toch wel de meest geliefde is. De modelnaam Scimitar werd vanaf 1964 door Reliant gevoerd, eerst op een coupé, de GT, daarna op de hier afgebeelde shooting brake, die als GTE te boek stond. Later was er ook nog de GTC, een cabrioletversie op basis van de GTE, en de van die modellen losstaande SS1.
De

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *