Nissan Ariya later op de markt wegens chiptekort

Het chiptekort heeft nadelige gevolgen voor de introductie van de volledig elektrische Nissan Ariya. De belangrijke nieuwkomer van Nissan wordt naar verwachting twee maanden later leverbaar in Europa dan gepland.

Alweer bijna een jaar geleden presenteerde Nissan de volledig elektrische Ariya. Een uiterst belangrijk model voor het merk, daar de markt voor volledig elektrische SUV’s veelbelovend is. De Ariya zou dit jaar op de markt moeten komen, maar dat gaat in ieder geval voor Europa niet lukken. Volgens Automotive News geeft Nissan’s vicepresident Asako Hoshino aan dat de lancering van de Ariya vertraging oploopt door het wereldwijde chiptekort.
Hoshino stelt dat de introductie van de Ariya in Japan verschoven is naar komende winter. “De verkoop in de Verenigde Staten en Europa komt normaal …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *