Meerderheid vindt 100 km/h te lage maximumsnelheid

Begin 2020 werd 100 km/h de nieuwe maximumsnelheid overdag. Alleen op sommige trajecten mag je ’s avonds en ’s nachts nog harder rijden. Een meerderheid van de Nederlanders is hier niet tevreden over, blijkt uit onderzoek van het CBS.

Maar liefst 50 procent van de Nederlanders boven de 18 vindt 100 km/h een te lage maximumsnelheid. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 9 procent wil 110 km/h als maximumsnelheid, 24 procent wil terug naar 120 km/h, 15 procent vindt 130 km/h perfect en 1 procent wil dat het nóg sneller mag. Nog eens 1 procent wil überhaupt geen maximumsnelheid. 41 procent is tevreden met 100 km/h als maximumsnelheid en 3 procent wil 90 km/h of minder als maximumsnelheid. 5 procent weet het niet. Van de mensen met een mening wil de meerderheid dus een hogere …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *