Fiat wordt volledig elektrisch merk in 2030

Fiat zal per 2030 enkel nog volledig elektrische auto’s verkopen. Dat doel is bekendgemaakt door de CEO van het merk, Olivier François. 

Fiat sluit aan in het groeiende rijtje autofabrikanten dat een concreet jaartal hangt aan de overstap naar een puur elektrisch aanbod. Het Italiaanse merk is het eerste merk binnen Stellantis dat een dergelijk scherp doel neerzet. In 2030 gaan of zijn de laatste Fiats met een verbrandingsmotor aan boord de deur uit.
François licht het plan toe: “Het is onze taak om elektrische auto’s op de markt te brengen die niet duurder zijn dan auto’s met een verbrandingsmotor, zodra dat mogelijk is dankzij de dalende kosten van accu’s. (…) Dit is ons grootste project. Tussen 2025 en 2030 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *