EV-rijders rijden meer dan anderen in Europa

Europese EV-rijders rijden jaarlijks gemiddeld meer dan bestuurders van een benzine- of dieselauto, blijkt uit onderzoek van Nissan.

Het verschil is met 600 km niet groot, maar toch is het een interessant gegeven. EV-rijders rijden volgens dit onderzoek gemiddeld 14.200 km per jaar, tegenover 13.600 km voor mensen die een auto met een verbrandingsmotor besturen.
Hoewel leuk, is het nieuws in onze ogen ook weer niet heel verrassend. EV’s zijn immers zonder uitzondering vrij nieuw. Veel leaseauto’s of auto’s van ondernemers zijn dus elektrisch, terwijl de categorie ‘auto’s met een verbrandingsmotor’ ook de tweede auto’s van het huishouden, de auto van je opa en oma en andere veelal stilstaande vierwielers omvat.
Tevreden met laadnetwerk
Nissan deed het onderzoek onder 7.000 mensen uit Nederland, het VK, Frankrijk, Spanje, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *