Recordaantal tweedehands auto’s verkocht

Autobedrijven verkochten vorige maand 11 procent meer gebruikte personenauto’s dan in dezelfde maand vorig jaar. In mei werden in totaal 123.629 occasions verkocht. Dat brengt de totale verkoop van occasions in eerste vijf maanden van dit jaar op 561.100 stuks. Ook dat is 11 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar en is ook nog eens het grootste aantal ooit.

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de tweedehandsmarkt. In de eerste vijf maanden van dit jaar verkochten autobedrijven 11.143 gebruikte elektrische auto’s, maar liefst 140 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar. Auto’s met een benzinemotor blijven uiteraard het populairst en hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar een aandeel van 80 procent in de verkoop van gebruikte auto’s. Er zijn dit jaar al 450.314 gebruikte ‘benzineauto’s’ verkocht en ook dat is een record. Auto’s met een dieselmotor verliezen aan populariteit. Er zijn in de eerste vijf maanden van dit jaar 59.305 diesels verkocht, 6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Auto’s met hybride- of …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *