Stoffelijke overschotten gebruikt voor Franse crashtests

In Frankrijk zijn stoffelijke overschotten die ter beschikking waren gesteld aan de wetenschap, gebruikt voor crashtests met auto’s.

Het Franse onderzoeksinstituut CEESAR, dat ook crashtests met auto’s doet, heeft stoffelijke overschotten van mensen gebruikt bij crashtests. Dat is onthuld op de Franse televisie. Journalisten legden de hand op een rapport van de Inspectie der Wetenschappen, de IGAS. Die deed onderzoek naar één van de grootste anatomische centra van Europa, het CDC, verbonden aan de Universiteit Parijs-Descartes. “Lichamen werden ter beschikking gesteld aan de automobielsector voor crashtests,” staat letterlijk in het rapport.
De werkwijze wordt bevestigd door oud-bestuurders van de universiteit en door het studiecentrum dat de crashtests uitvoerde, CEESAR. Er is niet bekend hoeveel lichamen in totaal …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *