Seat Marbella rijtest – Uit de Oude Doos

Wie dertig jaar geleden goedkoop een nieuwe auto wilde rijden, kwam al snel uit bij de Fiat Panda. Het kon echter nog goedkoper als je bij Seat gingen shoppen.

Begin jaren 80 kon je de Fiat-showroom binnenlopen voor een Panda en een deurtje verder bijna dezelfde auto treffen bij Seat. De twee vormden immers lange tijd een tweeling en droegen zelfs allebei de naam Panda. Dat kwam voort uit de tijd dat Seat nog nauwe banden had met Fiat. Daar kwam in 1986 een einde aan, want toen verbrak Fiat de banden met het Spaanse merk. Dat weerhield Seat er echter niet van om de onder licentie geproduceerde Panda in productie te houden, om te dopen tot Marbella en na een vernieuwingsronde voor de Panda ook uiterlijk in lijn te brengen met z’n Italiaanse evenknie. Omdat Seat er alleen voor stond in de ontwikkeling van de Marbella, borduurde die auto voort op de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *