Musk: ‘Chiptekort grootste uitdaging voor Tesla’

Het chiptekort in de wereldwijde autosector is momenteel de grootste uitdaging voor Tesla. Dat heeft topman Elon Musk op Twitter gezegd.

Volgens Musk kopen bedrijven nu veel meer computerchips op dan ze daadwerkelijk nodig hebben uit vrees later een tekort te hebben. Hij vergelijkt dit met het massale gehamster van toiletpapier door consumenten aan het begin van de coronapandemie. Musk zegt dat Tesla nu vooral kampt met problemen bij de toelevering van zogeheten microcontrollers die worden gebruikt om elektronische apparatuur te besturen. “Ik heb nog nooit zoiets gezien. Elk bedrijf is nu aan het bijbestellen uit angst om zonder te komen zitten, net als het tekort aan toiletpapier, maar dan op een epische schaal,” aldus Musk.
Tesla is bezig de prijzen van zijn auto’s te verhogen vanwege de stijgende grondstofprijzen en …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *