Verkoopcijfers mei: bijna 73 procent in de plus

Het is lange tijd kommer en kwel geweest met de verkoopcijfers, maar met het mooie weer lijkt ook het leven in de showrooms weer op te bloeien. Mei 2021 deed het maar liefst 72,5 procent beter dan zijn naamgenoot vorig jaar, al had die het dan natuurlijk ook extreem zwaar.

Een plus van bijna 73 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar klinkt natuurlijk euforisch, maar helaas zegt dat meer over mei 2020 dan over de maand die we gisteren afsloten. Vorig jaar rond deze tijd begonnen we voorzichtig weer een beetje naar buiten te gaan, ons niet bewust van hoe lang de crisis nog zou gaan duren. De autoregistraties leden toen echter onder een vertraagd effect van de corona-uitbraak en in mei 2020 werd daardoor een zeldzaam laag aantal nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, met 14.842 stuks nog niet de helft van gebruikelijk. Maar laten we het glas van de half volle kant bekijken: de 25.601 stuks van afgelopen mei zijn weer een aardig eind in de richting …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *