Peugeot 305 Break (1983) – In het Wild

Hadden we gisteren nog een zeer courante Oldsmobile uit de jaren 50 op het podium staan in deze rubriek, vandaag is het een iets minder blinkende Peugeot 305 Break. Die is om een totaal redenen toch zeker de moeite waard om even bij stil te staan!

De Peugeot 305 is immers één van de vele auto’s uit de jaren 70 en 80 die je ooit achteloos voorbijliep omdat je ze overal zag, maar nu even een tweede blik waard zijn. Veel zijn er immers niet meer onder ons. Een groot deel is naar het buitenland vertrokken en uiteraard hebben er ook veel de eeuwige roestvelden gevonden in Nederland. Deze 305 Break uit 1983 echter niet en het lijkt erop dat-ie nog gewoon als dagelijks vervoer ingezet wordt.
Dat blijkt onder meer uit de staat waarin de auto verkeert. De 305 die we hier dankzij AutoWeek-lezer Niels Hessels voor ons hebben, staat er allerminst slecht bij, maar er is nog geen restauratie aan te pas gekomen. Een deukje hier, een krasje daar, …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *