Czinger 21C klaar voor complete gekte

Czinger werkt al een tijdje aan z’n eerste auto, de 21C. Nu is de ontwikkelingsfase afgerond en weet het bedrijf wat de 21C precies kan. De cijfers zijn ronduit schokkend.

Het Amerikaanse Czinger bestaat pas twee jaar en toonde vorig jaar de 21C als z’n eerstgeborene. Een auto die toen op papier al erg veelbelovend was. Czinger heeft in de aalglad gevormde hypercar namelijk een interessante aandrijflijn zitten. Een tot 11.000 tpm doorbrullende biturbo V8 met een inhoud van slechts 2,88 liter drijft de achterwielen aan en krijgt steun van twee elektromotoren die de voorwielen aandrijven. De elektriciteit is afkomstig van een MGU die aan de V8 is gekoppeld en ook regeneratief remmen wekt de nodige stroom op. Het geheel is goed voor maar liefst 1.250 Amerikaanse pk’s …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *