Toyota Mirai rijdt recordafstand met tank waterstof

Toyota heeft in Frankrijk een recordpoging gedaan met de Mirai. Met succes, want men reed de langste afstand die ooit met een waterstofauto op één tank gereden is.

Toyota geeft voor de nieuwe Mirai normaal gesproken een actieradius van rond de 650 kilometer op, maar wie echt gaat ‘hypermilen’, kan er kennelijk nog aardig wat meer bereik uit trekken. Dat bleek wel tijdens een recordpoging in Frankrijk. Afgelopen woensdagochtend vertrok de Mirai in alle vroegte vanuit Orly, net onder Parijs, vanwaar de rit op de lokale wegen rond Parijs werd vervolgd. Vier heren wisselden elkaar af en uiteindelijk kwamen ze tot 1.003 km. Het gemiddelde verbruik kwam uit op 0,55 kilo per 100 kilometer. De Mirai heeft met de ruim 1.000 afgelegde kilometers een nieuw record voor …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *