Oldsmobile Ninety-Eight (1954) – In het Wild

Er is in ons land een redelijke schare liefhebbers van klassieke Amerikanen uit de jaren 40, 50 en 60. We begrijpen wel waarom, want in die tijd mocht een auto nog een lekker opvallend kunstwerk op wielen zijn. Dat geldt ook voor deze schitterende Oldsmobile Ninety-Eight, die al 24 jaar de Nederlandse wegen een stukje mooier maakt.

AutoWeek-lezer Koen Smit hoefde geen twee keer te kijken om te zien dat hij iets bijzonders tegen het lijf liep toen hij deze Oldsmobile langs de weg geparkeerd aantrof. De Oldsmobile Ninety-Eight is ook wel erg moeilijk te missen, alleen al vanwege zijn formaat. Maar liefst 5,44 meter lang is-ie en net geen twee meter breed. Toch heeft de Ninety-Eight maar twee portieren, maar dan wel exemplaren van een formaat waarmee je op een moderne Nederlandse parkeerplaats niet echt uit de voeten kan bij het uitstappen. Alles is groots aan deze Oldsmobile.
Niet gek ook, want de Ninety-Eight was het vlaggenschip van het in 2004 ter ziele gegane merk. De ‘Ninety’ gaf de klasse van het model aan, de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *