Maanauto van General Motors en Lockheed Martin op komst

General Motors en Lockheed martin werken aan een nieuwe maanauto. De maanwagen is elektrisch én krijgt onder meer autonome techniek.

NASA werkt momenteel aan ruimtevaartprogramma Artemis met als doel omstreeks 2024 terug te keren naar de maan. De bemande maanmissie vereist ook een nieuwe maanauto. General Motors en defensieconcern Lockheed Martin slaan de handen ineen en gaan samen een nieuwe maanwagen ontwikkelen.
De nog naamloze LTV – een afkorting die staat voor Lunar Terrain Vehicle – is een van de naar verluidt vele vervoersmiddelen die NASA tijdens zijn Artemis-programma op de maan wil inzetten. Locheed Martin neemt de leiding bij de ontwikkeling van de samen met GM te ontwikkelen maanauto. General Motors wordt onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de elektrische aandrijflijn, maar er is meer. Het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *