Rijden met de Dakar-winnende Mitsubishi Pajero uit 2001

De rallyauto’s van Mitsubishi waren in de jaren 90 en vlak na de eeuwwisseling praktisch onverslaanbaar. We gaan op pad met de legendarische Pajero van Dakar-winnares Jutta Kleinschmidt, die in 2001 als eerste over de eindstreep kwam.

Ja, het is hem echt: de rally-Pajero uit 2001 die als voorbeeld diende van een hele reeks modelauto’s en die onsterfelijk werd omdat Jutta Kleinschmidt met deze auto de eerste winnares van de Dakar-rally werd. Ze wist de wedstrijd bovendien te winnen met een auto uit het jaar daarvoor, die 200 kilo zwaarder was dan zijn opvolger. De Pajero oogt kort, hoog, breedgeschouderd en bijna kwadratisch. De auto die indertijd werd gevreesd in de rallyscene, lijkt naar ons te lachen. Het is echter nog een hele klus om achter het stuur te komen: eerst het rechterbeen over het beschermende X-vormige buizenprofiel wurmen, dan je bovenlichaam en je hoofd voorover buigen, je achterwerk op de stoel laten …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *