Cupra Formentor – Back to Basics

Cupra is niet langer een label. Het is een volwaardig merk geworden, waar ook een eigen model bij hoort. De Formentor, het eerste unieke Cupra-model, is namelijk niet als Seat leverbaar. Tijd om het model eens uit te kleden in de configurator om te kijken wat er overblijft.

Cupra Formentor 1.4 e-Hybrid Business
€43.990
De Cupra Formentor is vernoemd naar Cap de Formentor, het meest noordelijke punt van Mallorca. Gezien de ruige rotspartijen aldaar is het niet heel gek dat men bij Cupra heeft gekozen voor deze naam, want de cross-over ziet er met zijn scherpe lijnen behoorlijk imponerend uit. Hij zou zeker niet misstaan als een ‘Decepticon’ in de Transformers-filmreeks. Het Cupra-logo roept overigens ook associaties op met het fictieve logo van die bad guys. Enfin, genoeg trivia. De Formentor is momenteel leverbaar in twee verschillende smaken: als 204 pk sterke e-Hybrid en als VZ e-Hybrid met 245 pk. De huidige topversie, de 310 pk sterke Formentor …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *