Alle Rover-youngtimers: dit moet je weten

De laatste auto’s van MG Rover werden geproduceerd in april 2005. Van dit merk zijn inmiddels dus alleen nog maar youngtimers te koop. Maar wat haal je je op de hals als je een auto koopt van een Engels merk dat al jaren niet meer bestaat? Dat blijkt helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Het meest tragische van het MG Rover-verhaal blijkt dat het merk de laatste jaren kwalitatief prima auto’s maakte.

Kwalitatief goede auto’s – dat mocht ook wel een keer. Decennialang hebben MG en Rover de tijd genomen om alle mogelijke fouten te maken die er bestaan in de autobouw. Als we de klassiekercatalogus erop naslaan, kunnen we gemakkelijk enkele modellen aanwijzen die je zeker niet moet hebben. Tegen de tijd dat de laatste MG Rovers werden gebouwd, was het modelgamma zwaar verouderd. Voordeel daarvan is dat de kinderziekten toen wel zo’n beetje uit die auto’s waren verdwenen. Bovendien hebben de Engelsen sinds de jaren 80 de mensen van Honda over de vloer gehad, gevolgd door een invasie van BMW. Van die bedrijven kun je wel wat opsteken als het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid en het blijkt …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *