SberAutoTech Flip: Russische robo-taxi

SberAutoTech, een afdeling van de Russische Sberbank, komt met de Flip. Flip laat zich omschrijven als een autonome taxi en bevindt zich – uiteraard- nog in de testfase.

Volgens Automotive News Europe, dat het nieuws aan de Russen heeft ontrafeld, tracht SberBank zijn geld op tal van gebieden te laten renderen. Automobiliteit hoort daar kennelijk ook bij, al nemen we het je niet kwalijk als een voertuig als Flip niet binnen de kaders van je autoliefde past.
Flip – we hanteren maar even geen lidwoorden bij deze voornaam –  heeft geen duidelijke voor- en achterkant en lijkt vooral uit duister glas te bestaan. Het gevaarte biedt binnen de buitenmaten van een gemiddelde auto plaats aan zes passagiers. Letterlijk passagiers, want een chauffeur is er uiteraard niet bij.
Voor het overige gaat Flip grotendeels in nevelen gehuld, zoals dat vaker het geval is bij …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *