Fiat Argenta – In het Wild

Je kent wellicht de Fiat 132, Fiats ‘grote’ sedan uit de jaren 70. Je kent zelfs hoogstwaarschijnlijk de Fiat Croma, de grote Fiat uit de jaren 80 en 90. Maar ken je ook de Fiat Argenta?

Wij moesten ‘m even opzoeken, die Fiat Argenta. Het betreft in feite een heftig geüpdate versie van eerdergenoemde 132, dus vergeef ons als we ‘m op ons lijstje voor ‘Facelift Friday’ parkeren. Voor nu houden we het echter op ‘In het Wild’, want Wouter Bregman spotte voor ons één van de naar verluidt veertien Nederlandse exemplaren.
De Argenta is onder meer zo zeldzaam omdat hij maar kort in productie was. Het model volgde in 1981 de 132 op en werd al in ’85 aan de kant geschoven door de Croma. Ten opzichte van de 132 kreeg de Argenta een compleet nieuwe voor- en achterkant, waarmee de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *