Electreon maakt ‘opladende snelweg’ in Italië

Het Israëlische Electreon gaat in Noord-Italië bij wijze van proef een stuk opladende snelweg installeren. Juist: een stuk weg waarop elektrische auto’s al rijdend kunnen worden opgeladen.

Electreon, dat zich lijkt toe te leggen op de ontwikkeling van draadloze laadtechniek voor EV’s, gaat daartoe een partnerschap aan met een breed spectrum aan voornamelijk Italiaanse bedrijven en instellingen. Onder hen bevinden zich ook Iveco en Stellantis. Deze (vracht-)autobouwers zullen voertuigen leveren om de techniek mee te testen. Dat is nodig, want uiteraard moet een EV wel ontvankelijk zijn voor draadloos laden.
Het gaat om een stuk weg parallel aan de A35 in Italië, tussen Milaan en Brescia. Dankzij een aansluiting van ongeveer 1 megawatt kunnen hier straks over een lengte van net iets meer dan een kilometer elektrische auto’s worden geladen zonder een fysieke aansluiting. Dat kan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *